We pakken ondermijning aan: De aanpak ondermijning is effectief en boekt positieve resultaten. In 2024 zetten we deze ingeslagen weg voort en brengen accenten aan om nog meer impact te maken. We blijven minimaal 100 panden per jaar controleren met onze ketenpartners, zodat niemand zich onaantastbaar kan wanen in Lansingerland. We leggen daarnaast de focus op drie kwetsbare doelgroepen met het doel de gelegenheid en aantrekkelijkheid voor ondermijnende criminaliteit in Lansingerland verder terug te dringen. Dit gaat om arbeidsmigranten, jeugd en pandeigenaren/ondernemers op bedrijventerreinen. Deze doelgroepen zijn allemaal op eigen wijze kwetsbaar en krijgen allen te maken met andere verschijningsvormen van ondermijning. Dit vraagt om een specifieke aanpak per doelgroep. Daarnaast stimuleren we, in samenwerking met ketenpartners, de meldingsbereidheid bij inwoners en werken we continu aan een betere informatiepositie. Dit doen we onder andere met behulp van vernieuwende analyseprogramma’s.

We maken scholieren weerbaar tegen verleidingen uit de georganiseerde criminaliteit: Na een succesvolle pilot op twee basisscholen in Lansingerland starten we komend jaar met het uitrollen van een bewustwordingsprogramma op de basisscholen in onze gemeente. 
Het programma is erop gericht leerlingen weerbaar te maken tegen verleidingen uit de (georganiseerde) criminaliteit en motiveert hen om ambities en dromen te verwezenlijken.