Toegankelijke en begrijpelijke dienstverlening: We bouwen de digitale dienstverlening in snel tempo verder uit door steeds meer producten en diensten te digitaliseren. Met eenvoudige e-formulieren, die al zoveel mogelijk bij ons bekende gegevens bevatten, is het doen van een aanvraag makkelijk. Hierbij staat ook inclusiviteit centraal. We zorgen dat we aan alle digitale toegankelijkheidseisen voldoen en dat onze (online) informatie duidelijk en begrijpelijk is voor iedereen.

Intensivering digitale dienstverlening: De digitaliseringsslag die we maken zetten we ook in 2024 voort. Steeds meer producten en diensten zijn digitaal beschikbaar via onze website. Zo kan iedereen die dat wil en kan, snel en makkelijk zelf online zaken met ons regelen. 

Inzet van chatbot en live chat: We doen onderzoek in 2024 naar een aanvulling op onze bestaande kanalen: de chatbot in combinatie met live chat. Een chatbot, een samenvoeging van chat en robot, is een virtuele assistent op de website. De chatbot kan 7 dagen per week, 24 uur per dag automatisch (eenvoudige) vragen beantwoorden over bijvoorbeeld verhuizen en reisdocumenten. En weet de chatbot het antwoord niet, dan helpt een medewerker overdag tijdens openingstijden via live chat de persoon verder. Het is niet mogelijk om via de chatbot producten aan te vragen. 

Zichtbaarheid van overheidsinformatie: We leveren een bijdrage in de uitvoering van verschillende wetten, zoals de Wet Open Overheid. In deze wet is geregeld dat mensen recht hebben op informatie over alles wat de overheid doet. Wij zorgen ervoor dat belangstellenden via onze website inzicht krijgen in de verzoeken om informatie openbaar te maken. En we blijven de toegankelijkheid en begrijpelijkheid van informatie in het kader van de Wet Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid op www.lansingerland.nl en subwebsites verbeteren.