We pakken criminaliteit en overlast zowel preventief als repressief aan en benutten alle beschikbare mogelijkheden om te voorkomen en te bestrijden.

Dat vraagt een gedegen afstemming tussen partners, goed en juist gebruik van alle bestuurlijke maatregelen en voldoende handhavende capaciteit. Door secuur af te stemmen met onze interne en externe partners zijn we in staat om onze capaciteit daar in te zetten waar deze het meest nodig is. Daarbij richten we ons naast de High Impactdelicten nadrukkelijker op de ondermijnende criminaliteit en jeugd gerelateerde veiligheid.

Met een uitbreiding van het aantal boa’s die wijkgericht te werk gaan en zich verder specialiseren op het gebied van jongeren, zorgen we voor een goede verbinding met de jeugd. Vandaar uit werken we verder aan een stevige informatiepositie en -deling waarbij we streven naar een betere vroegsignalering en een juiste mix van repressie en preventie. We richten ons daarbij ook op scholen en de hotspots waar jeugd vaak samenkomt. De boa’s plannen tenminste 30 acties gericht op het terugdringen van diverse vormen van overlast en ze verzorgen tenminste 10 lessen op lagere scholen over oa. Voorkomen overlast, verkeersveiligheid etc.

Als onderdeel van onze integrale inzet op jeugd, is het inzetten van flexibel cameratoezicht een mogelijkheid. De uitwerking van dit voorstel verwerken we in het collegeprogramma.