Meer
Publicatiedatum: 24-08-2018

Inhoud

Terug

We voeren het marktreglement en het standplaatsenbeleid uit.

We voeren het marktreglement en het standplaatsenbeleid uit.

Wat hebben we daarvoor in 2017 gedaan?
We voeren het marktreglement en het standplaatsenbeleid uit.

Toelichting

In het centrum van Berkel en Rodenrijs is op de woensdag een weekmarkt. In de kernen Bergschenhoek en Bleiswijk zijn geen weekmarkten. Hier is er sprake van een verzameling van standplaatsen.

In de kern Berkel en Rodenrijs zijn ook (vaste) standplaatslocaties aanwezig.

De huidige bezettingsgraad van de weekmarkt is 95%. Nog altijd is er animo voor een plek op de weekmarkt.

In 2017 was het, net als andere jaren, belangrijk de weekmarkt in Berkel Centrum minimaal in zijn huidige omvang te behouden en met standplaatsen te blijven werken in de (winkel)kernen. Het was relatief rustig in 2017 op de markt. Er was goed overleg tussen winkeliers en marktlieden. We controleerden meerdere keren op het overtreden van het fietsverbod op marktdagen en traden daar ook verbaliserend op. In het najaar zijn we gestart met de voorbereiding op de tijdelijke verplaatsing van de markt als gevolg van de herinrichting van het plein bij café ’t Vierkantje. Ook de relevante standplaatsen betrekken we hierbij. De weekmarkt en de standplaatsen zien we als een belangrijke economische stimulans voor de kernen als aanbod richting de bewoners en bezoekers. De gemeente stimuleert ondernemers om in te spelen op de trends en ontwikkelingen op de weekmarkt.

Beoogd resultaat 2017

  • De bezettingsgraad van de markt blijft tussen de 95 en 100%;
  • Er is een goed aanbod van standplaatsen, dat voldoet aan de wens van inwoners en dat in balans is met het aanbod van de winkels.

Resultaat bereikt?

JaToelichting

--
Kwaliteit